Cara Elak Sunburn Sekaligus Melembabkan

Assalamualaikum semua ☀️ Ada tak antara korang yang jenis cepat sunburn? Duduk bawah matahari sekejap pun kulit dah start merah?

Fai nak share dengn korang cara mudah elak sunburn

Cara Elak Sunburn

1. Sapu aloe vera - terus sapu aloe vera setiap malam setiap kali lepas duduk bawah matahari yang lama (bersukan)

2. Masker Timun - tepek timun yang sudah dipotong halus dan dicampur dengan air atau yogurt ke atas muka atau badan yang sunburn (sangat banyu tanggalkan kulit mati)

3. Sunblock/ sunscreen- WAJIB WAJIB! 

Kenapa sunblock atau sunscreen  ni wajib? Sebab korang nak tahu tak kalau tak pakai sunscreen atau sunblock mulai sekarang, akan beri effect ketara waktu dah berumur nanti?

Sebab uv matahari sangat bantu dalam mencepatkan proses penuaan.

Nampak tak yang belah kiri muka tu kesan apabila tak pakai sunscreen. Berbeza sangat kan dengan yang muka belah kanan?

So fai nak share dengan korang sunscreen 2 in 1. Sebab bila pakai sunscreen ni, tak perlu Pakai moisturiser dah.

Iaitu Age Defence Moisturiser-Spf 50. Nama dia pon dah jelas yang moisturiser ni 2 in 1 sekali dengan ada spf-50 untuk lindung kulit kita dari uv matahari.

Kebaikan Age Defence Moisturiser-Spf 50 Youth Shaklee


Kenapa pilih jenama youth shaklee?

Testimoni Youth Skincare Shaklee





Kalau nak order harga hanya RM206 sahaja tahan berbulan tau!

Ws fai di sini. Kita ada discount untuk yang nak join terus membership fee RM35 sahaja 😊

Kalau nak daftar terus membership dan beli di website shaklee boleh klik sini terus ya ✨

Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a comment